ITALIAN PASTA

FOR 4 SERVINGS:

400 g ITALIAN PASTA ( PENNE RIGATE)

180 g TOMATO SAUCE

200 g TOMATOES

OIL

1 \ 2 ONION

1 CHILI PEPPER

2 CLOVES

BASIL

PARMESAN CHEESE

SALT

 

PROCEDIMENTO:

Trita la cipolla e falla soffriggere con il peperoncino in un filo d’olio. Dopo aver fatto imbiondire la cipolla, aggiungi anche i pomodorini tagliati a cubetti e attendi che si cuociano fino a disfarsi. A questo punto, versa in padella la passata di pomodoro ed i chiodi di garofano, sala il tutto e cuoci la salsa con un coperchio a fuoco dolce per almeno dieci minuti. Perchè il sugo non si asciughi troppo, occorrerà ammorbidirlo con un po’ d’acqua (1\2 bicchire con l’acqua di cottura della pasta). Trascorso il tempo necessario ad insaporire la salsa, versala sulle penne cotte al dente. Ora amalgama la pasta al condimento e servila con una spolverata di parmigiano e qualche foglia di basilico.

pasta all'italiana

 

OPERE E OMISSIONI

Tancredi’s exhibition. From 10th of may to 2th of july in Palazzo Malaspina in San Donato in Poggio. Opening hours: all days from 9.30-12.30 a.m and 16.00-19.00 p.m. Close on wednesday. Inauguration on sunday 10th of may at 17.00 p.m. Free entrance.

 

 

 

MOSTRA SKIM

From 11th of January to 9th of February 2014, exhibition ” Graffiti Revised” of the artist Skim, edited by Giacomo Ferri. In Palazzo Malaspina in San Donato in Poggio from wednesday to sunday from 15.0o-19.00 p.m.

 

 

 

AMORE

Everything that you have never seen or heard about this feeling.  Art collective with side events. Artists Lorenzo Bojola, Marco Borgianni, Francesco Bruni, Elio di Luca, Giuliano Ghelli, Marco Lodola, Malipiero, Eugenio Riotto, Anne Shingleton, Skim. Inauguration: Thursday 13th of february at 17.00 p.m. Opening: all days from 13/02/14 to 23/02714 from 15.00 to 19.00 p.m. Free entrance.